BISKUT STRAWBERRY
BAHAN-BAHANNYA
150 gm Mentega
1 sdt Emplex
2 Biji Kuning Telur
200 gm Tepung Gandum
75 gm Tepung Jagung
75 gm Gula Halus
1 sdt Esen Vanila
1 sdb Pes Strawberi
Sedikit Pewarna Merah Jambu
25 gm Kelapa Parut { untuk
Sedikit Jem Strawberi { hiasan
CARA MEMBUATNYA
Pukul mentega dan gula aising sehingga kembang. Masukkan
kuning telur dan esen vanila. Masukkan tepung gandum, tepung
jagung dan emplex yang telah diayak. Kemudian masukkan pula
pes strawberi dan pewarna merah jambu. Gaul adunan sehingga
menjadi sebati.Bentuk doh dan bakar pada suhu 160 'C selama
20 minit.
Apabila biskut telah sejuk, hiaskan dengan jem strawberi dan
taburkan kelapa.
No comments:
Post a Comment