Sunday, 6 May 2012

BISKUT KACANG TANAH





BISKUT KACANG TANAH


BAHAN-BAHANNYA
200 gm Mentega
120 gm Gula Halus
300 gm Tepung Gandum
1/2 sdt Serbuk Penaik
4 sdm Mentega Kacang
150 gm Kacang Tanah - digoreng dan ditumbuk halus
2 Biji Telur
Kuning Telur - untuk sapuan


CARA MEMBUATNYA
   Pukul mentega dengan gula sehingga sebati. Masukkan mentega 
kacang sambil dikacau hingga rata. Masukkan telur dan diikuti 
dengan tepung gandum dan kacang tanah yang sudah ditumbuk 
halus. Gaul hingga sebati. Perapkan seketika.
   Canai adunan dan terapkan dengan acuan kesukaan. Sapukan 
telur kuning diatas biskut dan bakar sehingga masak kekuningan.


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment

Post a Comment