Monday, 7 May 2012

BISKUT BADAM BERKOPI NESTUM





BISKUT BADAM BERKOPI NESTUM

BAHAN-BAHANNYA
1 Cawan Tepung Naik Sendiri - diayak
1 1/2 Cawan Bijirin Nestum
1 1/2 Cawan Serbuk Badam
200 gm Mentega atau Marjerin
150 gm Gula Kastor
1 Biji Telur
2 sdm Nescafe       { dicampur dan
2 sdm Air Panas   { dikacau rata
    Kacang Hazel
    Coklat Masakan - cairkan

CARA MEMBUATNYA
   Satukan tepung, serbuk badam dan bijirin nestum. Gaul rata 

dan ketepikan. Pukul mentega dengan gula sehingga sebati. 
Masukkan telur campuran nescafe. Masukkan campuran tepung 
dan kaup balikkan sehingga adunan menjadi sebati.
   Ambil 1 sudu teh dan bentukkan menjadi bebola kecil. Letak 

diatas dulang pembakar yang telah dilenser. Ratakan sedikit dan 
hias dengan kacang hazel.
   Bakar dalam ketuhar yang bersuhu 180 'C selama 10 - 15 minit. 

Biarkan biskut benar-benar sejuk barulah dihias dengan coklat cair.


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment