BISKUT BADAM BERKOPI NESTUM
BAHAN-BAHANNYA
1 Cawan Tepung Naik Sendiri - diayak
1 1/2 Cawan Bijirin Nestum
1 1/2 Cawan Serbuk Badam
200 gm Mentega atau Marjerin
150 gm Gula Kastor
1 Biji Telur
2 sdm Nescafe { dicampur dan
2 sdm Air Panas { dikacau rata
Kacang Hazel
Coklat Masakan - cairkan
CARA MEMBUATNYA
Satukan tepung, serbuk badam dan bijirin nestum. Gaul rata
dan ketepikan. Pukul mentega dengan gula sehingga sebati.
Masukkan telur campuran nescafe. Masukkan campuran tepung
dan kaup balikkan sehingga adunan menjadi sebati.
Ambil 1 sudu teh dan bentukkan menjadi bebola kecil. Letak
diatas dulang pembakar yang telah dilenser. Ratakan sedikit dan
hias dengan kacang hazel.
Bakar dalam ketuhar yang bersuhu 180 'C selama 10 - 15 minit.
Biarkan biskut benar-benar sejuk barulah dihias dengan coklat cair.
Published with Blogger-droid v2.0.4
No comments:
Post a Comment