Saturday, 5 May 2012

BISKUT CIP MENTEGA KACANG NESTUM



BISKUT CIP MENTEGA KACANG NESTUM

BAHAN - BAHANNYA
2 Cawan Tepung Gandum
1/2 cmt Serbuk Penaik
1/2 cmt Soda Bikarbonat
1/4 cmt Garam
1 1/2 Cawan Bijiran Nestum@Oat
1/2 Cawan Cip Coklat
1/2 Cawan Cincangan Walnut
150 gm Mentega@Marjerin
100 gm Lelemak Sayuran
100 gm Mentega Kacang Kasar
1 1/4 Cawan Padat Gula Perang
1 cmt Esen Vanila
1 Biji Telur
   Walnut


CARA MEMBUATNYA
   Ayak bersama tepung gandum, serbuk penaik, soda bikarbonat 
dan garam. Masukkan bijiran nestum@oat, cip coklat dan cincangan 
walnut. Ketepikan. Pukul mentega, lelemak sayuran, mentega kacang 
dan gula hingga sebati. Masukkan esen vanila dan telur, pukul sebati. 
Masukkan campuran tepung. Kaup dan balikkan sehingga adunan 
menjadi sebati.
   Ambil satu camca teh aduan, bentukkan kebentuk yang disukai. Letak 
diatas dulang pembakar yang telah dilenser. Ratakan sedikit dan hias 
dengan walnut. Bakar didalam ketuhar bersuhu 180 'C selama 10 - 15 
minit atau sehingga masak kekuningan.


  


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment