BISKUT CORNFLAKES PRUNE MADU
SUMER: MAJALAH NONA
BAHAN - BAHANNYA
500 GM. Madu
1 biji Telur
30 gm. Tepung Gandum
20 gm. Mentega - dicairkan
800 gm. cornflakes
200 gm. Buah Prune - dipotong kecil-kecil
Cawan Kertas secukupnya
Cawan Kertas secukupnya
CARA MEMBUATNYA
Cornflakes dan buah prune disatukan dan digaul sehingga
sebati. Ketepikan. Satukan madu dan telur kedalam mangkuk
adunan. Gaul sehingga ia menjadi sebati kemudian tuangkan
kedalam campuran cornflakes dan buah prune. Gaul kedua-dua
bahan ini kemudian masukkan tepung dan gaul lagi sehingga
menjadi sebati.
Masukkan adunan kedalam cawan kertas dan bakar didalam
ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 150 'C selama 10 minit.
No comments:
Post a Comment